FILMKLUB ASK WHY?

Med biografen som klasseværelse tryllebinder The Why Foundation skoleelever i Københavns Kommune gennem visning af 3 banebrydende dokumentarfilm årligt. Biografklubben har til formål at øge elevernes viden og bevidsthed omkring det samfund de er en del af og verdenen omkring dem.

MÅLGRUPPE

Biografklubben ASK WHY? er målrettet udskolingselever i Københavns Kommune (7. – 10. Klasser). Faglig relevans er samfundsfag, dansk, mediefag, engelsk, religion og geografi.
Biografklubben er et eksklusivt tilbud til lærer i Københavns Kommune, som i højere grad ønsker at inkludere filmmediet i en undervisningskontekst.

HVORFOR DOKUMENTARFILM I UNDERVISNINGEN?

Dokumentarfilm er et dragende medie, der får publikum til at åbne øjnene overfor nogle af de vigtigste humanitære problematikker, som verden står overfor. Gode dokumentarfilm gør nemlig indtryk, bidrager til refleksion og nye forståelser.

Eleverne vil stille spørgsmålstegn ved den åbenlyse uretfærdighed, som de konfronteres med gennem fascinerende og tankevækkende historier fra den virkelige verden, og derefter tage historierne til sig i handlinger og forståelser af verden.

Filmmediet lægger op til fagligfordybelse og vil have en positiv indflydelse på elevernes trivsel og læring.

“Jeg fik meget mere viden ved at se filmene, og jeg lærte også rigtigt meget om,
hvad der sker rundt omkring på jorden, og hvilken indvirkning det har på os”

Ida, 7. klasse - Københavns Kommune

HVORDAN FOREGÅR DET?

Biografklubben udbydes via Åben Skole, Børne- og Ungdomsforvaltningen og er gratis for udskolingsklasser i Københavns Kommune.
Som underviser/lærer tilmelder du din klasse til biografklubben, hvor eleverne 3 gange årligt går i biografen og ser dokumentarfilm indenfor følgende emner:

TEMA

Dette års tema er FRIHED?

Filmklubben har udvalgt 3 banebrydende dokumentarfilm som på forskellig vis tematiserer begrebet frihed- frihed til en barndom, flugten til frihed og en frihed som berøves. Vi skal til Indien, og til Cambodia. Og så skal vi rejse på tværs af Europa- Glæd jer! 

HVORNÅR?


Torsdag d. 11. oktober 2018
FILM START: Kl. 10.00 og Kl. 12.00

Torsdag d. 08. november 2018
FILM START: Kl. 10.00 og Kl. 12.00

Torsdag d. 7. februar 2019
FILM START: Kl. 10.00 og Kl. 12.00

Husk at dørene åbner et kvarter før filmstart.

STED

Filmhuset, CARL BIO, Gothersgade 55, 1123 København K

TILMELDING

Din tilmelding til biografklubben er bindende i et år, hvor dine elever 3 gange årligt går i biografen.

Tilmelding: Signe Spanggård Jørgensen, signe@thewhy.dk

Det er et krav, at de klasser der bliver en del af Filmklub ASK WHY? møder op til alle 3  visninger, således eleverne får et sammenhængende forløb og en dybdegående indsigt i de udbudte emner.

OM THE WHY FOUNDATION

Bag Filmklubben ASK WHY står The Why Foundation, en uafhængig og non-profit organisation, der har til formål at sætte vigtige samfundsemner på en national og international dagsorden via faktuelle film. The Why Foundation har tidligere produceret kampagnerne; WHY DEMOCRACY? (2007), WHY POVERTY? (2012) og WHY WOMEN? (2016); og til oktober præsenteres fjerde del i WHY- serien WHY SLAVERY? (2018).  The Why Foundations film har vundet mange internationale priser for deres narrative og filmiske kvaliteter, herunder en Oscar, Emmy og Peabody Award – og bragt humanitære problematikker ind i den offentlige debat.

ASK WHY? er et samarbejde med:
Åben Skole, Børne- og Ungdomsforvaltningen, Københavns Kommune.

 

Københavns Kommune